Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@16:09:36 GMT

راهکار حل مشکل بنزین و برون رفت لبنان از بحران

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۶۳۲۸۰

راهکار حل مشکل بنزین و برون رفت لبنان از بحران

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: روز پنجشنبه ۲۲ اکتبر ۲۰۲۰، میشل عون، رئیس جمهور لبنان، پس از دیدار و رایزنی با جریان‌های مختلف مجلس، سعد حریری را مأمور تشکیل کابینه جدید لبنان کرد. با این تصمیم، وظیفه بسیار دشواری به حریری محول شده است. این سیاستمدار ۵۰ ساله که از سال ۲۰۱۶ رئیس دولت لبنان بود، در ژانویه ۲۰۲۰ تحت فشار افکار عمومی و اعتراضات سراسری علیه فساد و ناکارآمدی، از مقام خود کنار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حسان دیاب»، جانشین حریری، ماه اوت همین سال و پس از انفجار بندر بیروت، استعفا کرد. سپس «مصطفی ادیب»، سفیر سابق لبنان در آلمان مأمور تشکیل کابینه شد اما او نیز چند هفته بعد به دلیل اختلافات و رقابت‌های درون جناحی، از وظیفه تشکیل دولت عذرخواست. از آن زمان تاکنون هنوز به علت اختلافات به ویژه میان میشل عون و سعد حریری، کابینه جدید لبنان تشکیل نشده است.

علل تشکیل نشدن دولت

در کنار فساد و اختلاس برخی مقامات لبنانی، دخالت های آمریکا، عربستان و فرانسه و نگاه غیرملی حریری موجب تشکیل نشدن دولت لبنان شده است و شرایط ویژه این کشور حکایت از آن دارد که نمایندگان پارلمان این کشور باید به سرعت با اتخاذ یک رویکرد جدید و حتی تغییر در برخی سیاست ها و افراد اقداماتی را انجام دهند تا لبنان بتواند با پشت سر گذاردن مشکلات فعلی به کشوری آباد و با امنیت تبدیل شود.

علاوه بر همه اینها واقعیت‌های اقتصادی و مالی لبنان در نقطه خطرناکی قرار دارد و حتی اگر همین امروز دولت تشکیل شود حل همه مسائل به زمان زیادی نیاز دارد اما در هر صورت حضور یک دولت مستقل و پایدار برای شروع رسیدگی به این بحران‌ها و جلوگیری از تشدید آنها لازم و ضروری است.

به نظر می‌آید هیچ ابتکار خارجی برای برون‌رفت لبنان از رکود سیاسی کنونی به جز ابتکار مورد پیشنهاد فرانسه مطرح نیست و همچنان گروه‌های لبنانی بدون توجه به منافع ملی و البته خشم فزاینده مردم از تداوم اوضاعِ به شدت نابسامان موجود به سهم‌خواهی‌های حزبی ادامه می‌دهند.

سناریوی استعفای حریری

میشل عون چندی قبل از سعد حریری خواست در صورتی که ناتوان از تشکیل دولت نجات ملی است، اعلام کناره‌گیری کرده تا راه را برای ورود شخصیت‌های توانمند باز کند همچنین گروه‌های همسو با عون در پارلمان نیز درخواستی مشابه از حریری مطرح کرده‌اند.

این سناریو که مورد نظر عون، جریان ملی آزاد به رهبری جبران باسیل داماد وی و برخی گروه‌های هم‌پیمان با آنهاست، با مخالفت شدید حریری مواجه شده است که بنا به رای اکثریت پارلمانی و نیز حمایت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در تشکیل دولتی به ریاست خود اصرار دارد.

همچنین قانون اساسی لبنان و میثاق ملی هیچکدام، نخست‌وزیر مامور تشکیل دولت را ملزم به کناره‌گیری نمی‌کنند و هیچ محدودیت زمانی برای تشکیل دولت قائل نیستند و روند تشکیل دولت جدید می‌تواند ماه‌ها و سال‌ها به طول بینجامد بدون اینکه هیچ الزامی برای کناره‌گیری نخست وزیر مامور تشکیل کابینه یا تسریع در روند آن وجود داشته باشد لذا رئیس جمهور این کشور در این باره هیچ قدرتی برای اعمال‌نظر بر وی ندارد و تنها خود نخست‌وزیر مامور تشکیل کابینه می‌تواند در این باره تصمیم‌گیری کند، حریری هم بارها اعلام کرده که استعفا نخواهد داد.

بحران بنزین در لبنان

در سایه کمبود ارز برای واردات فرآورده‌های نفتی، انتظار در صف‌های طولانی برای سوخت‌گیری خودروها به بخشی از زندگی روزمره شهروندان لبنانی تبدیل شده است.

در حالی که اغلب جایگاه‌های سوخت در لبنان به دلیل نبود فرآورده‌های نفتی تعطیل شده است، شهروندان لبنانی به محض اطلاع از فعالیت پمپ بنزین‌های باقی مانده سریعاً برای پر کردن باک خودروهایشان به همراه ظروف پلاستیکی به آنجا هجوم می‌آورند.

کمبود سوخت به ویژه بنزین و دیزل یکی از وجوه بحران اقتصادی و مالی روزافزون در لبنان است که تقریباً از یک و نیم سال پیش تشدید شده است.

نسخه دبیرکل حزب الله برای حل مشکل بنزین

«سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان عصر روز جمعه در سخنرانی خود گفت که لبنان می تواند از ایران و یا دیگر کشورها مشتقات نفتی به ویژه سوخت بنزین و مازوت وارد کند و حزب الله از آن حمایت می کند.

سید حسن نصرالله چندی پیش هم برای حل بحران سوخت به ویژه بنزین و مازوت در لبنان پیشنهاد کرده بود که این کشور از جمهوری اسلامی ایران سوخت وارد کند.

او با حمایت از تصمیم دولت لبنان برای واردات سوخت، گفت: گزینه مطلوب حل نهایی مشکل سوخت است و برهمین اساس باردیگر تاکید می کنم در این شرایط مجبور هستیم مشتقات نفتی از جمله بنزین و مازوت از ایران خریداری و وارد کنیم. مقدمات اداری و لجستیکی برای واردات بنزین و مازوت از ایران و توزیع آن بین شهروندان لبنانی در روزهای اخیر با موفقیت فراهم شده است.

سید حسن نصرالله با بیان اینکه برخی بعد از پیشنهاد من برای واردات بنزین از ایران، سخیفانه گفتند و نوشتند که چگونه می خواهید از ایران بنزین و مازوت وارد کنید؟ اصلاً در ایران بنزین و مازوت وجود دارد؟ خاطرنشان کرد: مشکل در لبنان است، کسانی که مدعی درک همه چیز از سیاست، استراتژی، مسائل نظامی، امنیتی، اقتصادی، مالی و بهداشتی هستند، با احترام به همه آنها بهتر است بگوئیم، چیزی از مسائل دنیا نمی دانند.

وی در همین حال به کسانی که می گویند اگر از ایران بنزین و مازوت وارد کنیم، لبنان با تحریم های آمریکا مواجه می شود، گفت: همه مدعی قدرت، آرامش و رفاه لبنان و لبنانی ها هستند، خیلی خوب پیشنهاد ما وارد کردن مشتقات نفتی از ایران است که با ما دوست می باشد، ما با سوریه و عراق هم دوست هستیم و از این طریق می توانیم منافع لبنان و ملت لبنان را تامین کنیم، حالا شما هم با آمریکا، فرانسه، اروپا، سعودی و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس دوست هستید و از این دوستی برای تامین منافع لبنان و لبنانی ها استفاده کنید.

دبیرکل حزب الله افزود: می گویید حزب الله اگر از ظرفیت دوستان خود استفاده کند لبنان با تحریم مواجه می شود، پس یک هیات تشکیل دهید و به عربستان و دیگر کشورهای دوست خود برای خرید بنزین و مازوت با لیره لبنانی و نه دریافت رایگان بفرستید و ما هم برای موفقیت شما دعا می کنیم و اولین تایید کننده، حمایت کننده و تبریک گوینده به شما حزب الله خواهد بود. این کشورها که دوستان آمریکا هستند و آنها و لبنان را تحریم نمی کند. بفرمایید شروع کنید اما چرا فقط تماشاچی سختی ها و مشکلات صبح و عصر مردم لبنان در پمپ های بنزین و شاهد تیراندازی ها و حوادث خونین هستید، آیا فقط وظیفه دارید انتقاد و حمله و تسویه حساب کنید؟

کارشکنی آمریکا

«دورثی شیا» سفیر آمریکا در بیروت در گفتگو با برنامه «اینجا بیروت» شبکه تلویزیونی لبنانی الجدید با صراحت گفت که واردات سوخت و بنزین از ایران راه حل لبنانی ها برای حل بحران سوخت در این کشور نیست.

وی که در این مصاحبه همه تلاشش ایران هراسی و تحریک لبنانی ها علیه محور مقاومت به ویژه حزب الله و همپیمانان آن بود، گفت که بجای واردات سوخت از ایران راه حل های بهتر و بیشتری برای لبنانی ها وجود دارد.

دورتی در همین چارچوب مدعی شد که ایران دنبال دولتی در لبنان است که تابع آن باشد و برنامه های ایران را اجرا کند.

راهکار دولت لبنان برای حل مشکل بنزین و سوخت

حسان دیاب نخست وزیر دولت عهده دار امور لبنان اعلام کرده است که برای تامین سوخت شهروندان لبنانی در سه ماه آینده با موافقت ژنرال میشل عون رئیس جمهوری، براساس پیشنهاد وزیر دارائی یک تصمیم استثنائی اتخاذ شده و بر اساس آن اجازه واردات سوخت بر اساس برابری یک دلار در مقابل ۳۹۰۰ لیره لبنانی بجای ۱۵۰۰ لیره صادر شده است.

روزنامه الجمهوریه لبنان هم روز شنبه نوشت که این دست اقدامات راه حل بحران کمبود بنزین و مازوت نیست و به قاچاق سوخت دامن می زند و بنابراین دولت لبنان نمی تواند به این تصمیم افتخار کند.

چاره لبنان برای ممانعت از تسریع در فروپاشی چیست؟

در سایه تحولات لبنان و اهداف ناهمساز و متناقض گروه‌های سیاسی لبنان و عدم آمادگی‌شان برای امتیازدهی متقابل، تنها تهدیدات ضمنی فرانسه برای افزایش فشار بر این گروه‌ها و احتمال اعمال تحریم اتحادیه اروپا علیه‌شان برای برون‌رفت از این بحران و تشکیل دولت جدید باقی مانده است.

دولتی باید تشکیل شود که قادر به بازیابی اعتماد داخلی و بین‌المللی باشد و بتواند بحران پیچیده و چندلایه این کشور از بدهی‌های خارجی گرفته تا اوضاع نابسامان معیشتی، بهداشتی، امنیتی و سیاسی را حل و فصل کند و اصلاحات مورد درخواست نهادهای بین‌المللی را جامه عمل بپوشاند. در غیر این صورت تنها راه پیش روی مردم لبنان حرکت به سمت تحرکی فراگیر علیه دستگاه حاکمه است تا بتوانند با برچیدن ساختار کنونی، طرحی نو دراندازند و با تشکیل نظام سیاسی به دور از سهم‌خواهی‌ها و بر اساس اصل شایستگی، اصلاحات مورد نیاز را به پیش ببرند و لبنان را از وضعیت اسفبار کنونی خارج کنند.

کد خبر 5244480

منبع: مهر

کلیدواژه: لبنان دولت لبنان سعد حریری ایالات متحده امریکا عراق فلسطین رژیم صهیونیستی ایران روسیه افغانستان مذاکرات وین جنبش حماس لبنان سیدابراهیم رئیسی ترکیه عربستان سعودی برجام شهروندان لبنانی بنزین و مازوت تشکیل کابینه برای واردات واردات سوخت تشکیل دولت دولت لبنان نخست وزیر لبنانی ها حزب الله میشل عون برای حل گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۶۳۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق و توقیف ۴۰۰۰ خودروی شوتی در یک سال

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در ادامه تور رسانه‌ای قوه قضائیه در استان هرمزگان، نشستی با حضور سردار علی‌اکبر جاویدان فرمانده انتظامی استان و سردار اسماعیلی فرمانده مرزبانی و دریابانی برگزار شد. در این نشست مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری استان و اکبری دادستان هرمزگان نیز حضور داشتند. 

قهرمانی در ابتدای این نشست گفت: همکاری ویژه‌ای و تعاملی بین دستگاه قضایی، مجموعه انتظامی و مرزبانی و ارگان‌های دولتی بوده که در این میان طرح‌های خوبی اجرا شده. یکی از این موارد طراحی و راه‌اندازی سامانه هوشمند پایش جایگاه‌های سوخت برای مبارزه با قاچاق سوخت است. 

سردار جاویدان فرمانده انتظامی استان هرمزگان نیز در این نشست گفت: هرمزگان از استان‌های مهم و استراتژیک کشور است. هم از نظر فرهنگی و هم از نظر جغرافیایی از استان‌های اولویت دار کشور است. از طرفی تعامل خوبی بین ارگان‌ها و همچنین مردم و حاکمیت است. هرمزگان جمعیت متنوعی دارد و استان توریست پذیر و مهاجر پذیر است. ما همواره در میان استان‌های مختلف از نظر میزان جرایم در رتبه‌های خوبی قرار داریم و جزو استان‌هایی هستیم که به لحاظ مسائل امنیتی و انتظامی وضعیت قابل قبولی داریم‌. 

وی افزود: استان هرمزگان ۱۲۰۰ کیلومتر نوار مرزی دارد. از پارسیان تا انتهای جاسک در محدوده ماست و مردم ما از قبل همنشینی با مرز دریا روزی می‌برند. استان ما از نظر واردات و صادرات از استان های اصلی کشور است و بیش از ۷۰درصد صادرات و واردات از اینجاست که این موارد می‌تواند مشکلات امنیتی و انتظامی فراوانی داشته باشد که خدارا شاکریم اینگونه نیست. اگرچه افرادی هستند که از خلأهای قانونی موجود استفاده می‌کنند، مثل درگیری‌های مادر حوزه قاچاق سوخت. 

فرمانده انتظامی هرمزگان در این رابطه اضافه کرد: در این خصوص کم کاری‌هایی وجود دارد. شغل‌های کاذب و دردسرهایی ایجاد کرده که بخشی از توان ما را معطوف به خود کرده است. اما اراده مسئولان استان این است که بتوانیم ریشه‌ای این مشکل را حل کنیم. در این خصوص اقداماتی هم انجام شده و بعضا با طرح‌های عملیاتی خوب و مشترک در نقاط خاص بعضا کشفیات سوخت بیش از ۲ تا ۳ میلیون لیتر بوده است‌. خیلی از جوانان با غفلت در دام افراد سودجو افتادند. 

وی گفت: ما در بحث خودروهای شوتی کاهش ترددها داریم و در بحث قاچاق سوخت هم ضربات مهلکی زدیم و کشفیات زیادی داشتیم. افراد سر باند به طرق مختلف شناسایی شدند و اقدامات خیلی خوبی در این خصوص داشتیم. در سال گذشته ۲۶ طرح ارتقا در خصوص قاچاق سوخت انجام دادیم که بخش اعظمی از آن طرح‌ها با مشارکت دریابانی بوده و در این طرح ها ۲۷ میلیون لیتر سوخت کشف شد. بیش از ۴ هزار دستگاه شوتی سنگین و نیمه سنگین و سبک ضبط شدند. ۴۲۰ کیلومتر لوله‌ها از انبارها و خانه‌های روستایی به سمت سواحل کارگذاری شده بود که با ابزار و تجهیزات پلیس امحا شده است. ۱۴۸۰ عدد مخزن ۱۰ تا ۵۰ هزار لیتری کشف و خنثی شد و محموله ها نیز به شرکت نفت تحویل شده. در این میان ۳۶۵۷ نفر هم در عملیات‌های مختلف دستگیری شدند.

سردار اسماعیلی فرمانده مرزبانی و دریابانی استان هرمزگان نیز در این مراسم گفت: وضعیت استان هرمزگان۱۱۰۰ کیلومتر مرز دریایی با کشورهای حوزه خلیج فارس و بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر مساحت دارد. یکی از اولویت های اصلی فرماندهی انتظامی کشور مبارزه با قاچاق در انواع و اقسام آن بوده است. به این دلیل طرح‌های زیادی در این خصوص داشتیم و فرماندهی انتظامی در کنار مرزبانی و دستگاه قضایی عملیات‌های فراوانی داشته است. در دو سال اخیر ۴۰ درصد توان شناوری ما افزایش پیدا کرده و به فرموده سردار رادان امسال سال سختی برای قاچاقچیان خواهد بود. در سال گذشته بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان کالای قاچاق کشف و ضبط شد که رشد قابل توجهی نسبت به سال گذشته بود. حدود ۲۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق فقط در دریابانی بوده. در دخانیات بیش از ۲۴ میلیون نخ سیگار و بیش از ۲۳ هزار لوازم منزل بوده و در این میان بیش از ۹۵۰ شناور قاچاق بر توقیف شده است. امسال در ۵۰ روز اخیر بیش از ۲ میلیون لیتر سوخت کشف و ضبط شده است. 

وی افزود: ما این هشدار را به قاچاقچیان می‌دهیم که مرزبانی و فرماندهی انتظامی استان با حمایت دستگاه قضایی سال سختی را برای قاچاقچیان رغم می‌زند. ما تلاش می‌کنیم با شناسایی نیروهای اصلی و سرکردگان باندهای قاچاق به بنیه مالی آن‌ها نیز ضربه سختی بزنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اوجی: افزایش ۴۶ درصدی استفاده از کارت سوخت شخصی در پمپ‌های بنزین
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • مخبر: مشکل واردات اتوبوس برون‌شهری در اسرع وقت حل شود
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق و توقیف ۴۰۰۰ خودروی شوتی در یک سال
  • مقام نظامی لبنانی: حمله احتمالی به رفح جبهه‌های مقاومت را شعله‌ورتر خواهد کرد
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • کلاهبرداری با کارت سوخت در پمپ بنزین ها | بپا سوخت ندی!