Web Analytics Made Easy - Statcounter

سهمیه بندی بنزین و شیوع ویروس کرونا میزان مصرف این فرآورده نفتی را کاهش داده که یک فرصت برای کشور محسوب می‌شود. صادرات پتروشیمی، فرآورده‌های نفتی، برق و گاز ایران در مجموع سالانه ۲۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، دولت به دلیل تحریم‌های نفتی و ضربه کرونا به اقتصادهای نفتی از جمله ایران به دنبال یک تغییر استراتژی در سیاست‌های نفتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا جایی که رئیس‌جمهور به وزیر نفت دستور داد که تولید فرآورده‌های نفتی بیش از پیش شتاب بگیرد. کرونا و روند سقوط تاریخی قیمت نفت ضربات جبران ناپذیری را به اقتصادهای دنیا وارد کرد و بار دیگر مسئولین ایران متوجه ساخت که اقتصادهای وابسته به خام فروشی نفت به شدت شکننده هستند. یکی از راهکارهایی که دولت در شرایط تحریم و شیوع کرونا به دنبال آن است صادرات مشتقات نفتی، فرآورده‌های نفتی، برق و گاز است.

حمید حسینی سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی در رابطه با صادرات این محصولات گفته است: صادرات پتروشیمی، فرآورده‌های نفتی، گاز و برق ایران در مجموع سالانه ۲۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.۱۲ میلیارد آن مربوط به پتروشیمی، ۸ میلیارد فرآورده‌های نفتی، یک میلیارد دلار صادرات برق و مابقی مربوط به صادرات گاز است. با توجه به کاهش قیمت نفت، قیمت فرآورده‌های نفتی نیز با افت همراه خواهد بود. احتمالا هفت تا هشت میلیارد دلار از مجموع صادرات فرآورده های نفتی و پتروشیمی ایران کم شود که حکایت از کاهش ۳۲ درصدی ارزش صادرات این محصولات دارد. فرآورده‌های سنگین کمترین کاهش قیمت را داشته اند تا آنجا که اکنون قیمت قیر از قیمت بنزین بیشتر است.

عاصمی پور قائم مقام سابق شرکت نفت ایران با اشاره به بحران اقتصادی ناشی از کرونا گفته است: ایران چنین بحران‌هایی را حتی قبل از ویروس کنونی تجربه کرده بود. این روند باید به ما این درس را بدهد که باید به سمت تولید فراورده‌های نفتی و پتروشیمی حرکت کرد. باید وزارت نفت موظف شود طرح‌های ۱۰ گانه پالایشگاهی را اجرایی نماید. به خصوص امروز که افزایش مصرف بنزین کاهش یافته، باید روزانه ۳۰ میلیون لیتر بنزین صادر شود.

صادرات بنزین در شرایط کرونایی

اواخر سال ۱۳۹۷ بود که با افتتاح فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران در تولید بنزین خودکفا شد و توانست دروازه‌های واردات این فرآورده استراتژیک را ببندد. تاجایی که تابستان سال گذشته بالاترین رقم تاریخی تولید بنزین در ایران ثبت شد. سهمیه بندی بنزین از یک سو و شیوع ویروس کرونا از سوی دیگر میزان مصرف این فرآورده نفتی را کاهش داده که می‌توان از این شرایط به عنوان یک فرصت برای کشور یاد کرد.

هادی قوامی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به صادرات بنزین صرفه‌جویی شده در روزهای کرونایی، گفت: صادرات روزانه 45 تا 50 میلیون لیتر بنزین صرفه‌جویی شده، می‌تواند منبع درآمد بسیار مناسبی برای کشور در این روزها باشد؛ چراکه کسری بودجه سال 99 به دلیل افت قیمت نفت و عدم وصول مالیات‌ها مشهود است. رایزنی و دیپلماسی مناسب اقتصادی با کشورهای همسایه می‌تواند این فرصت‌ را بالفعل کرده و منجر به فروش بنزین در ایام سخت اقتصادی کنونی شود. دولت باید برای صادرات بنزین مازاد تلاش بیشتری کند چراکه درغیر این صورت امکان کاهش تولید بسیار است. بهتر است از میزان تولید کاسته نشود بلکه با تدبیر از فرصت پیش آمده برای صادرات و ارزآوری بیشتر استفاده کرد.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: پالایشگاه فرآورده نفتی بحران اقتصادی کرونا فرآورده های نفتی میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۲۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است

به گزارش قدس آنلاین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه هیات دولت در حضور خبرنگاران گفت: فروردین ماه، ماهی است که کشورهای خارجی برخلاف کشورمان، چندان تعطیل نیستند و طبیعتاً انتظار می‌رفت تراز تجاری فروردین ماه که همیشه در گذشته منفی و کمتر بود به همان صورت باشد، ولی خوشبختانه در فروردین ۱۴۰۳، هم تراز به نسبت سال‌های گذشته افزایش یافته و هم حجم صادرات و واردات افزایش داشته است.

وی‌افزود: ان‌شاءالله این نشانه‌ای باشد بر سالی که نکوست از بهارش پیداست و امیدواریم با همین دست فرمان امسال را با منابع ارزی خوبی جلو ببریم.

سخنگوی دولت با اشاره به بخش تسهیلات تکلیفی دولت گفت: در حوزه تسهیلات تکلیفی دولت نگاهی روشن دارد و در این زمینه با کسی شوخی ندارد.

وی‌افزود: هم در جلسات شورای عالی مسکن به طور مستمر نگاه دولت روشن است و هم مرکز سازمان مالیاتی در حوزه ای که قانون برای عدم پرداخت تسهیلات مسکن، ضمانت اجرایی پیش بینی کرده است. از سویی اقداماتی صورت گرفته است و قبل از آن هم عملکرد و نگاه دولت روشن است.

سخنگوی دولت بیان کرد: در اصلاح ترازنامه بانک ها، برنامه اصلاحی داده شده و اینکه بانک هایی که برنامه اصلاحی لازم را رعایت نکنند، تصمیمات لازم در مورد آنها گرفته خواهد شد. بنابراین امیدواریم امسال دولت با جدیتی که نشان داده بتوانیم تسهیلات تکلیفی را بهتر پرداخت کنیم.

سخنگو دولت گفت: متاسفانه یک دوره مشق اقتصادی ما مشق نگاه های سیاسی بوده و چهره های سیاسی برای کشور تصمیم گیری های اقتصادی می کردند و با سوابق سیاسی عمل می شد.،لذا نتایج این عملکرد روشن بود. نرخ رشد نقدینگی ۴۲ درصد که در ابتدا تحویل این دولت وجود داشت نتیجه عملکرد همان ها بود.

وی اضافه کرد: طبیعی است که وقتی آن چهره های سیاسی می بینند که مدیریت اقتصادی دولت موفق شده و آن نرخ رشد نقدینگی ۴۲ درصدی را به ۲۳ درصد کاهش دهند، برای عدم مقایسه عملکرد ها با عملکرد های مدیران اقتصادی روز، مقایسه ای می کنند و مدل مدیریت سیاسی خود را رسانه ای می کنند.

بهادری جهرمی با اشاره به مدل اقتصادی دولت، خاطرنشان کرد: مدل دولت در مسائل اقتصادی، اقتصادی است و مشابه عملکرد عزیزان سیاسی نیست، لذا برای دیده شدن راهکار های مختلفی وجود دارد و البته دیگران هم می توانند در مدل های دیگریی اظهار نظر کنند.

وی افزود: امیدواریم با دیدگاه اقتصادی بتوانیم مشکلات به ارث رسیده و تورم های بالا و نرخ رشد نقدینگی بالا و نرخ بیکاری بالا و رکود اقتصادی که همه در مسیر درمان قرار گرفته اند را با سرعت بیشتری حل و فصل کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • توقیف ۳۴ دستگاه شوتی با ۷۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان
  • ۶۱ درصد از نفتگاز توزیعی کردستان در بخش حمل‌ونقل مصرف می‌شود
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • اصلاحات ، راه برون رفت از بحران مهاجرت سرمايه های انسانی
  • جریمه ۳ میلیارد تومانی قاچاق سوخت، برای مدیرعامل واحد تولید فرآورده‌های نفتی
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟