Web Analytics Made Easy - Statcounter

مذاکره کننده پیشین هسته‌ای ایران گقت: وقتی که هدف اصلی آمریکا تغییر رژیم است، ایران برای چه باید مذاکره کند؟

به گزارش ایسنا، سیدحسین موسویان در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی آرتی روسیه در لندن گفت: ایران به اندازه کافی تجربه برای عبور از تحریم ها را دارد چون در ۴۰ ساله گذشته انواع تحریم های چند جانبه و بین المللی را تجربه کرده و با مقاومت از عهده آن بر آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن مصاحبه موسویان در زیر می‌آید:

با توجه به تحریم های جدید نفتی آمریکا، آیا فکر می‌کنید ایران می تواند از دست دادن میلیاردها دلار درآمد نفتی را تحمل کند؟

ایران به اندازه کافی تجربه کافی برای عبور از تحریم ها را دارد چون در ۴۰ ساله گذشته انواع تحریم های چند جانبه و بین المللی را تجربه کرده و با مقاومت از عهده آن بر آمده است. البته شکی نیست که ایران خسارت های اقتصادی سنگینی بخاطر تحریم های اقتصادی آمریکا خورده اما آمریکا در تحقق سیاست های خود از طریق تحریم در طی ۴۰سال گذشته شکست خورده است. اکنون هم آمریکا دو هدف از تحریم های جدید علیه ایران را دنبال می کند، اول، فروپاشی کامل اقتصاد و دوم، تغییر رژیم در ایران است که در هر دو مورد شکست خواهد خورد. ضمن اینکه این بار شرایط هم متفاوت است. آمریکا در حقیقت با اعمال مجدد تحریم ها، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است و سایر قدرت های جهانی برای دفاع از برجام متحد شده اند.

همانطور که گفتید چین و روسیه زیر بار تحریم های آمریکا نخواهند رفت و خانم ترزا می نخست وزیر انگلیس هم گفته اکنون فرصتی برای انگلیس بوجود آمده که روابط اقتصادی خود را توسعه دهد. نظر شما چیست؟

موضوع فراتر از این است که یک کشور از فرصت برای توسعه تجارت با ایران استفاده کند. این اولین باری است که یک عضو شورای امنیت سازمان ملل سایر اعضاء سازمان ملل را بخاطر اجرای قطعنامه شورای امنیت، مجازات می کند. دوم اینکه شرایطی بوجود آمده که اروپا و همینطور روسیه و چین نشان دهند که مستقل از سلطه آمریکا هستند و تسلیم تحریم های فرامرزی آمریکا نخواهند شد. سوم اینکه اگر اروپا بتواند به همکاری های اقتصادی با ایران ادامه دهد، موجب خواهد شد که ایران بتواند بالانس در روابط اقتصادی با شرق و غرب را حفظ کند درغیر اینصورت روسیه و چین بدون توجه به تهدیدهای آمریکا به همکاری های اقتصادی با ایران ادامه خواهند داد و ایران هم به سمت شرق خواهد رفت.

شما در آخرین مقاله خود با اشاره به مطالب وزیر دارایی فرانسه گفته اید که شرایطی بوجود آمده که جهان می تواند به سلطه دلار خاتمه دهد. واقعا ممکن است؟

در چند دهه گذشته همیشه دلار بر تجارت جهان سلطه داشته بطوری که ۹۰ درصد مبادلات تجاری جهان با دلار صورت می گیرد. اکنون بخاطر نقض برجام توسط آمریکا و اعمال فرامرزی تحریم ها علیه ایران، وضعیتی پیش آمده که قدرتهای جهانی همچون روسیه و چین و اروپا و حتی قدرتهای منطقه ای مثل ترکیه، به فکر سیستم مالی مستقل از سلطه دلار آمریکا افتاده و تلاش می کنند تجارت با ارزهای راشکل دهند.

سوئیفت هم اعلام کرده که رابطه با تعدادی از بانکهای ایران را به تعلیق درآمورده است؟

سوئیفت از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲ به مدت شش سال ایران را تحریم کرد و ایران با وجود تحریم های سوئیفت، توانست مقاومت کند. ایران قبلا (در دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد) به مدت ۶ سال تحریم سوئیفت، بانک مرکزی و نفت را تجربه کرده و کار آزموده شده است. منتها اکنون شرایط متفاوت است چون اجماع جهانی وجود ندارد و سایر قدرت های جهانی مخالف تحریم های آمریکا هستند.

ترامپ گفته که مذاکره برای توافقی جدید با ایران می خواهد. اگر شما امروز مذاکره کننده بودید و برای مذاکره با آمریکایی ها در وین وارد یک اتاقی می شدید، به آمریکایی ها چه می گفتید؟

ایران هیچگاه با مذاکره با قدرت های جهانی مخالف نبوده است. اکنون هم ایران با روسیه و چین و اروپا در مورد مسائل منطقه گفتگو می‌کند. ایران با آمریکا در سال ۲۰۰۱ در مورد افغانستان هم مذاکره و همکاری کرد. اینها واقعیت هایی است که نشان می دهد ایران با اصل مذاکره مشکلی ندارد. اما در شرایط فعلی ایران به سه دلیل با مذاکره با آمریکا مخالف است:

اول: دولت ترامپ با زبان تهدید و زور با ایران حرف می‌زند در حالیکه ایران صرفا در چارچوب احترام متقابل گفتگو می کند.

دوم: دولت ترامپ، حتی اگر نه شخص خود ایشان اما مسئولینی مثل جان بولتون و پمپئو، دنبال تغییر رژیم در ایران هستند. وقتی که هدف اصلی آمریکا تغییر رژیم است، ایران برای چه باید مذاکره کند؟

سوم: موضوع احترام به مقررات بین المللی است. برجام یک توافق بین المللی است که پشتوانه قطعنامه شورای امنیت و ۱۲ قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را دارد و آمریکا آن را نقض کرده است. حالا حتی اگر ایران با آمریکا مذاکره کند و توافق هم بکند و توافق هم بین المللی شود؛ چطور می شود به چنین دولتی برای احترام به چنین توافقی اعتماد کرد؟

زمانی که من عضو تیم مذاکرات هسته ای بودم، در سال ۲۰۰۳-۲۰۰۵، ایران و اروپا به توافق نزدیک شده بودند. این واقعیتی است که جک استرا و وزیر خارجه سابق انگلیس هم رسما گفت. منتها نتوانستیم چون آمریکا با غنی سازی در ایران مخالف بود. در غیر این صورت ما می توانستیم در سال ۲۰۰۵ به توافق برسیم، ۱۰ سال زمان را از دست ندهیم و در مورد ثبات منطقه همکاری کنیم. باز هم آقای ترامپ همان اشتباه گذشته را مرتکب می شود. برجام توافق شده، شورای امنیت سازمان ملل هم تصویب کرده و ایران هم به تمام تعهداتش عمل کرده است. ترامپ باید اول به این توافق احترام بگذارد و بعد از ایران برای حل و فصل بحران های منطقه کمک بخواهد. اما ترامپ با خروج از برجام و تقابل با ایران، بنزین به آتش بحران های اقتصادی منطقه می ریزد.

اما مواضع ایران در منطقه مثل مواضع ایران درباره سوریه و حزب الله علیه آمریکاست؟

برای جواب باید یک ارزیابی صادقانه و درست در مورد ریشه و منبع اصلی بحرانها و بی ثباتی ها درمنطقه داشته باشیم. واقعیت این است که در ۳۰ سال گذشته ۹ جنگ در منطقه داشته ایم که یا آمریکا راه انداخته مثل حمله به عراق و افغانستان، یا آمریکا - اعراب - ناتو با هم در ایجاد آن مشارکت داشته اند مثل حمله به لیبی و یا آمریکا با اعراب مشترکا راه انداخته اند مثل جنگ یمن.

ریشه اصلی بی ثباتی های منطقه هم به این جنگ ها برمی گردد که آمریکا، اعراب و ناتو مسبب آن هستند در حالی که ایران عامل هیچ یک از جنگ های منطقه در چند دهه گذشته نبوده و در جنگ علیه هیچ کشوری مشارکت نکرده است. این درحالی است که صدام به ایران تجاوز کرد و اعراب همسایه و همه قدرتهای جهانی از تجاوز صدام حمایت کردند تا ایران را تجزیه کنند. اما وقتی صدام به کویت حمله کرد، ایران در کنار کویت ایستاد و تجاوز صدام به کویت را محکوم کرد.

اسرائیل اولین کشوری بود که از تحریم های جدید ترامپ علیه ایران حمایت کرد؟ نظراتان در این مورد چیست؟

اسرائیلی ها و سعودی‌ها هرچه در توان داشتند بکار بردند تا نه تنها بحران هسته ای ایران از طریق دیپلماسی حل نشود بلکه آمریکا به ایران حمله کند. اسرائیل عامل اصلی پشت پرده حمله آمریکا به عراق بود و سعی می‌کرد این سناریو درمورد ایران هم اجراء شود. بعد از برجام هم اسرائیل و عربستان از تمام ظرفیت خود برای نابودی برجام استفاده کردند و اکنون هم بدنبال ایجاد شرایطی هستند که با حمله آمریکا به ایران، یک فاجعه دیگر در منطقه بیافرینند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سید حسین موسویان ایران ترامپ تحریم های جدید آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۸۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ

به گزارش خبرآنلاین اظهارات عصر شنبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا علیه جو بایدن در حالی مطرح شد که او داشت در مورد دردسرهای حقوقی خودش صحبت می‌کرد و به دادستان‌های این پرونده‌ها می‌تاخت و همچنین در مورد کیفرخواست‌های جدیدی که علیه چندین تن از دستیاران ارشد سابقش در آریزونا مطرح شده، اعتراض می‌کرد.

به نقل از ایسنا براساس فایل صوتی از ضیافتی که به دست ان‌بی‌سی نیوز رسیده، ترامپ گفت: «این افراد یک دولت گشتاپو را اداره می‌کنند. و این تنها چیزی است که آنها دارند. و این تنها راهی است که آنها از نظر خود پیروز می‌شوند.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «بایدن بدترین رئیس جمهور تاریخ کشور ماست. او به شدت بی‌کفایت و ناتوان است. او مثل چی حقه‌باز است! او کاندیدای تحت نفوذ و کنترل نیروهای خارجی است... او مقادیر زیادی پول از چین، روسیه، اوکراین و بسیاری از کشورهای دیگر می‌پذیرد. او حقه‌باز است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، «ایمی اسپیتالنیک» مدیر اجرایی شورای روابط عمومی یهودی یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: «انجام چنین مقایسه‌هایی همیشه اشتباه، توهین‌آمیز و نفرت‌انگیز است؛ خصوصا زمانی که آن را در کنار سابقه طولانی این رئیس‌جمهور سابق در عادی‌سازی یهودستیزی در نظر گرفت. به خصوص استفاده از مقایسه‌هایی با نازی‌ها در خدمت یک برنامه متعصبانه و اقتدارگرا، شنیع است.»

کاخ سفید در بیانیه‌ای تند به اظهارات ترامپ پاسخ داد و به رفتار و لفاظی‌های گذشته این نامزد احتمالی جمهوری‌خواه، اشاره داشت، از جمله اظهارات مکرر او مبنی بر اینکه مهاجران غیرقانونی «خون کشور ما را مسموم می‌کنند»؛ زبانی که لفاظی‌های آدولف هیتلر، رهبر آلمان نازی و دیگر برترپنداران سفیدپوست را بازتاب می‌دهد.

اندرو بیتز، سخنگوی کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور بایدن به جای تکرار لفاظی‌های وحشتناک فاشیست‌ها، صرف ناهار با نئونازی‌ها، و دامن زدن به تئوری‌های توطئه‌ای که به قیمت جان یک افسر پلیس شجاع تمام شده است، مردم آمریکا را حول ارزش‌های دموکراتیک مشترک و حاکمیت قانون گرد هم می‌آورد؛ رویکردی که باعث شده بزرگ‌ترین کاهش جرایم خشونت‌آمیز در ۵۰ سال گذشته رخ دهد.»

از سوی دیگر حامیان ترامپ تلاش‌ کردند تا صحبت‌های او را لاپوشانی کنند.

داگ بورگم، فرماندار داکوتای شمالی که جزو چندین گزینه محتمل برای معاونت ترامپ است و در همان مهمانی جنجالی در عمارت مارالاگو شرکت داشت، یکشنبه درباره عبارت «گشتاپو» که ترامپ استفاده کرده بود، به‌ شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: «این صحبت در کانون سخنان او نبود. اکثریت آمریکایی‌ها احساس می‌کنند محاکمه‌ای که او در حال حاضر در آن حضور دارد، انگیزه‌های سیاسی دارد.»

هنوز نمایندگان ترامپ به سخنان او واکنشی نشان نداده‌اند. اظهارات ترامپ بعدازظهر شنبه در باشگاه مارآلاگو در فلوریدا در جمع صدها عضو کمیته ملی جمهوری‌خواه بیان شد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903339

دیگر خبرها

  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • انتخابات محاکمه ترامپ را به تعویق انداخت!
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • وزیر صهیونیست: مذاکره با حماس بس است؛ به رفح حمله کنید
  • تهاجم زمینی به رفح یا توافق/ در میز آتش‌بس چه می‌گذرد؟
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا